Wat doet de WerkCorporatie?

Je bent op zoek naar werk. De WerkCorporatie helpt je daarbij. Wat moet je vooraf weten? Je leest het hier.

De WerkCorporatie begeleidt je bij het vinden van een baan. Je krijgt eerst een intake met je contactpersoon/accountmanager. Tijdens die intake kijk je wat je nodig hebt om een baan te vinden. Dat kan een mooie vacature zijn, een stage, een beter cv of iets anders. Iedere kandidaat is anders, iedere begeleiding is op maat.

Werkervaring
Is er via de WerkCorporatie een leuke vacature? Dan loop je vaak eerst stage. Dit heet ook wel een proefplaatsing of een werkervaringsplaats. Je krijgt dan geen loon. Je houdt je uitkering. Meestal is dit twee maanden. Het uitgangspunt is dat je na deze periode een contract krijgt waarbij je betaald wordt.

Vacaturekrant
Een paar keer per jaar maken we een vacaturekrant. Die sturen wij je toe. Soms wordt de krant gedrukt, soms verspreiden wij die digitaal. Je adresgegevens zullen we daarvoor gebruiken.

Niet altijd naast de deur
Banen zijn niet altijd in de buurt. Wanneer je een uitkering krijgt van de gemeente, wordt van je verwacht dat je bereid bent te verhuizen, dat je anderhalf uur naar je werk wilt reizen en dat je werk accepteert onder je niveau. Vind je dat lastig? Zie het werk dan als mooie opstap naar een volgende baan.

Afspraak is afspraak
We begeleiden je intensief en persoonlijk naar een baan. Dat doen we met plezier. Wel verwachten we van je dat je afspraken nakomt. Doe je dat niet? Dan moeten we de gemeente informeren. De gemeente kan dan beslissen om je een boete te geven of je uitkering te verlagen. Ons advies: kom afspraken na.

Geef veranderingen op tijd door
Ga je verhuizen, vind je een baan, ga je samenwonen of zijn er andere veranderingen die belangrijk zijn voor je uitkering? Vertel het de gemeente. Je Klantmanager Inkomen wil het weten. Let op: je moet daarvoor echt bij de gemeente zijn. De WerkCorporatie kan dit soort informatie niet voor je doorgeven aan de gemeente.

Zo gaan we om met jouw gegevens
We begeleiden je persoonlijk naar een baan. Om dat te kunnen doen, hebben we persoonsgegevens nodig. Soms delen we deze gegevens met anderen. Wij geven bijvoorbeeld je CV door aan werkgevers (uiteraard alleen na overleg met jou) en aan trainers en jobcoaches. Ze krijgen alleen die gegevens die zij nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Zijn er gegevens die we niet mogen delen, geef dit dan aan bij je contactpersoon van de WerkCorporatie.

Privacy en foto’s
Je mag natuurlijk altijd vragen om je eigen gegevens in te zien. Dat kan via een brief of via de e-mail via administratie@werkcorporatie.nl. Heeft je er bezwaar tegen dat de WerkCorporatie foto’s maakt voor social media en publicaties? Geef dat dan schriftelijk aan bij je contactpersoon.