Meer weten?
Bel de specialisten Banenafspraak

Roel Idema

r.idema@werkcorporatie.nl
06-48134654

 

Esther Willems

e.willems@werkcorporatie.nl
06-38134606

De Banenafspraak

Bedrijven die een baan geven aan iemand met een arbeidsbeperking, doen mee met de Banenafspraak. Omdat de begeleiding vaak intensiever is en soms altijd nodig blijft, is er extra ondersteuning. Werkgevers betalen alleen de uren die iemand daadwerkelijk aan de slag is, er is extra begeleiding op de werkvloer mogelijk en meer.

De middelen

Zet jij jouw deuren open? Een kandidaat van de WerkCorporatie komt niet met lege handen. Dit zijn de mogelijkheden die de WerkCorporatie biedt:

Een werkervaringsplaats

Heeft iemand te weinig ervaring om direct te kunnen werken? Dan betaalt de werkgever de eerste periode geen loon. Dat kan als hij de intentie heeft om de kandidaat na een proefperiode een arbeidsovereenkomst aan te bieden.

Loonkostensubsidie

Soms is een kandidaat van de WerkCorporatie minder productief of kan hij of zij nog iets leren. Is dat het geval, dan kan een werkgever (tijdelijk) in aanmerking komen voor een loonkostensubsidie. Dat kan als hij de intentie heeft om de kandidaat na een proefperiode een arbeidsovereenkomst aan te bieden.

Jobcoach

Een jobcoach begeleidt de kandidaat en het bedrijf. Hij of zij kan inschatten wat de kandidaat nodig heeft om goed te kunnen werken.

Subsidie voor werkplekaanpassing

Is het nodig om een werkplek aan te passen? Met deze subsidie zijn de kosten niet voor de werkgever.

No-riskpolis

Iemand met een arbeidsbeperking krijgt een no-riskpolis. Deze polis vangt (een deel) van de ziektekosten op.

Bonus

Via de Belastingdienst krijgt een ondernemer een bonus als hij of zij werkt met iemand van de WerkCorporatie van 56+ of iemand met een arbeidsbeperking.

Een deel van deze middelen is mogelijk dankzij ESF-subsidie

Logo-European-Social-Fund