Dankzij een mooie samenwerking tussen de WerkCorporatie, Martho Flexwerk en Hederakwekerij Van den Berg uit Luttelgeest doen kandidaten werkervaring op en vinden zij een baan in het groen.

Bezoek van wethouders Bogaards en Wijnants
“Van oudsher is er veel werk in de agrarische sector. Gemeente Noordoostpolder vindt het belangrijk dat die werkgelegenheid ook ten goede komt aan inwoners met een uitkering. We zijn blij met iedere Buitengewone Werkgever die daar een bijdrage aan levert. Maar de samenwerking doet meer. Het is opleiding en werk ineen, in een omgeving die rekening houdt met de achtergrond van de kandidaten”. Dat zeggen wethouder Hennie Bogaards en Hans Wijnants die begin maart 2017 een handje meehielpen in de kas. Van den Berg ontving als dank het gevelbordje Buitengewone Werkgever en de sticker 2017.

Steppingstone
Het werk bij de kweker is als een steppingstone. Kandidaten krijgen werkritme en ze verdienen na een inwerkperiode hun eigen geld. Daarmee is het een springplank voor een vaste plek op de arbeidsmarkt. Idzinga: “En vindt iemand na verloop van tijd een andere baan? Dan is weer ruimte voor een nieuwe kandidaat van de WerkCorporatie”.